Entreprenørskap

6 trinn til eget firma – slikt kommer du i gang

Har du en fantastisk ide, men vet ikke hvordan du skal fortsette? Det er helt forståelig, men du vil ikke vente for lenge. Derfor kan du nedenfor lese noe trinn til hvordan du kan starte ditt eget selskap. Vi håper disse kan hjelpe!

1. Finn ditt produkt

For noen er det åpenbart fra begynnelsen. For andre handler det om å sive ut den rette ideen som er helt perfekt. Uansett hvilken, er det viktig å innse at for at det skal fungere, handler det ikke om hva du vil i utgangspunktet, men at andre ser fordelene.

2. Skriv din forretningsplan

Har du noen sinne tenkt å søke om finansiering, trenger du en forretningsplan. Men det kan også være bra å konkretisere ideen din selv. Tenk for eksempel på hvordan produktet eller tjenesten din skal se ute, og hvilken målgruppe den er rettet mot. Hva er konkurrentene dine og hvordan varierer forretningsidéet ditt fra deres?

3. Bygg nettverket ditt

Det med å starte eget firma er ofte en ensom kamp. Derfor er det viktig å bruke omgivelsene for å teste tanker og ideer. Finn eksisterende bedriftsnettverk i nabolaget ditt eller på sosiale medier der du kan stille spørsmål om alt du ser og hører. Her kan du også bygge viktige kontakter for både kunnskap og fremtidige kunder, noe som er veldig viktig.

4. Tenk på finansieringen

Skal du smitte med små rammer eller krever forretningsidéen din at du har kapital fra dag ett? Hvis du tror at du kanskje vil behøve å låne penger, er Budsjettkreditt det rette stedet ettersom du her kan sammenligne en masse lån og vilkår.

5. Kom i gang med et nettsted eller nettbutikk

Å starte firmaet sitt og deretter se «Nettstedet kommer snart» ikke gir den optimale starten. Prøv å ha et godt fungerende nettsted så snart som mulig, slik at kundene dine kan forstå hva du gjør, at du har de rette ferdighetene og hvordan de kan nå og kontakte deg.

Selv om du ikke har tenkt å åpne en vanlig nettbutikk, bør du vurdere hvordan du kan pakke tilbudet ditt på nettet. Konsulenter kan f.eks. også selge tjenester på nettet. Mange nye selskaper oppdager fort at deres tiltenkte domenenavn allerede er tatt når de kommer i gang. Det er de der ute som spesialiserer seg på å registrere domenenavn så snart et selskapsnavn blir godkjent. Forhindre dette ved å registrere domenenavnet ditt før du registrerer firmaet selv.

6. Registrer firmaet ditt

Når du er klar og forberedt, er det på tide å registrere selskapet. Selvfølgelig kan du også registrere deg tidligere, men så snart du er registrert for merverdiavgift, må du starte momsangivelsen, selv om du ikke har inntekter eller utgifter. Så det er rett og slett enklere å gjøre når du er klar med alt.

Lykke til!