Tips

Øk reaksjonsevnen med gaming

Hvordan finner man raskest kvalifisert bemanning?

Gaming får mye tyn i samfunnsdebatten for at det holder barna innendørs mer enn noensinne. Den eldre garde refererer ofte til sin barndom, der spillkonsoller og laptoper ikke engang eksisterte. Den gang da så var det å løpe ute, klatre i trær, og ikke minst komme hjem med skrubbsår og grønske på knærne en slags hedersbetegnelse til hvor distanserte vi var fra teknologien. I dag har alt endret seg, og teknologien har blitt en sentral del av vår hverdag.

Dersom en skal analysere gaming fra et litt annet perspektiv, så finnes det dog mye positivt å snakke om også. Mange har tidligere hintet til fremtidige jobbmuligheter, og ikke minst den kapitalen som ligger i både det å streame sine spill, men ikke minst også delta i diverse konkurranser. Det som kalles e-Sport har nemlig aldri vært større enn det er nå. Gaming kan dog også bidra med noen skikkelig store fordeler mentalt, deriblant å øke reaksjonsevnen.

 

Et alternativ for mennesker som sliter med reaksjoner

Det finnes flere mennesker som sliter med sykdommer relatert til deres reaksjonsevne. Ofte er det enten for tidlig eller for sen reaksjon som er tilfellet. For sistnevnte kan gaming være en åpenbaring. Her kan man trene reaksjon etter reaksjon, og ganske fort kan en se resultater. Hos flere individer uten reaksjonsvansker, så har vi for eksempel tidligere sett at reaksjonsevnene har skutt i været. Det er et resultat av hvor godt gaming kan være for nettopp dette aspektet av våre hjerner.

Dessuten, i mennesker som sliter med diverse hjernesykdommer, mentale lidelser, og lignende, så kan faktisk de mange nettspill en finner helt gratis være fantastisk trening. Det kan live opp deler av hjernen som ikke har vært i bruk på lang tid, og som bare virkelig trengte å aktiveres. Det gjenstår fortsatt en hel del forskning her, men det er liten tvil om at aktivering av hjernen er meget positivt for de som sliter med for eksempel slag, drypp og lignende tilstander.

 

Kan gaming komme inn i helsesektoren?

Fremtiden ser nå lysere ut for gaming enn noensinne før. Det har nå karret seg inn mange steder, da som for eksempel nevnt tidligere i arbeidslivet. Egentlig er det bare et tidsspørsmål før gaming også for alvor karrer seg inn i helsesektoren. I alle år har individer som for eksempel har vært i bilulykker blitt opptrent igjen gjennom fysiske aktiviteter. Hva om løsningen her heller ligger innen gaming, da kanskje kombinert med VR teknologi?

Dersom en analyserer gaming fra et litt bredere perspektiv enn at barna blir sittende inne, så er det fort gjort å forstå at dette virkelig er et område med mye potensiale. Gaming kan ta over mange lag av samfunnet, og da enda flere enn det allerede har gjort. Helsesektoren er utvilsomt et område hvor gaming har mye potensiale, og da kanskje spesielt innenfor reaksjonsevner. Når du kommer utenfor en ulykke, eller sliter med hjernesykdommer, så trenger du den beste formen for behandling. Kanskje kan gaming komme inn i helsesektoren og være mirakelet for deg?