Tips

Slik påvirker de sosialene mediene positivt i arbeidslivet

Sosiale medier er mest sannsynlig ett av de mest omdiskuterte emnene i vårt tiår. Siden de sosialene mediene virkelig skjøt fart og blandet seg inn i teten som de mest besøkte nettsidene, så har det bare gått en vei, og det er oppover. I dag er de en integral del av vår hverdag. Allikevel er det som oftest negative vibber knyttet til de sosiale mediene. Kilder over hele internett advarer i hytt og pine om de negative konsekvensene vi ser som følge av deres fremvekst.

Selv om det unektelig er negative aspekter ved fremveksten av de sosiale mediene, så kan vi også finne gode punkter som fortjener å bli fokusert på også. De sosiale mediene har, tross de mange negative omtalene, nemlig brakt med seg ganske mye spennende inn i vår hverdag. Akkurat som mye annen teknologi, så har disse redefinert hvordan vår hverdag gjennomføres. Flere og flere prosesser er også på vei til å bevege seg mot de sosiale mediene. Men hvordan har egentlig de sosiale mediene påvirket arbeidslivene våre?

 

Er de utelukkende distraherende?

Mange vil påpeke at sosiale medier fører til store tap for bedrifter. Dette er fordi de ansatte tilbringer timevis foran sosiale medier i arbeidstiden. Men er det positive ting å finne ved dette? Når en ansatt kommer seg hjem etter jobb og benytter en plattform slik som Twitter for å sosialisere med sine medarbeidere, så ser vi fort fruktene av sosiale medier. Det er nemlig den kontinuerlige kommunikasjonen som er meget viktig her.

Riktignok hadde folk e-post, mobiler og til og med brev til å kommunisere før i tiden. Det var derimot ikke denne kontinuerlige måten å kunne både se og oppleve våre medarbeidere på. I dag kan du, uansett hvor merkelig det kan høres ut, se dine medarbeideres liv umiddelbart i de sosiale mediene. Her postes bilder, tekst og alt mulig om deres liv. Dette er nærmest utelukkende positivt, fordi det lar oss kjenne de vi jobber sammen med på en helt ny måte, og det raskere enn noensinne før. Det er altså ikke sånn at sosiale medier er utelukkende distraherende.

 

Et nærmere samhold øker produktiviteten

Selv om sosiale medier i arbeidstiden unektelig er negativt, og tar vekk tiden fra arbeidsoppgavene, så bør sosiale medier på fritiden absolutt applauderes. Som nevnt ovenfor kan en fort bli kjent med medarbeiderne sine. Dessuten kan du chatte med dem her, spille spill, og gjøre andre aktiviteter. Skal dere ut på byen og ta en øl, så kan du til og med sende betaling for halve regningen over mange av disse mediene.

Det er helt utrolig hvilken retning de sosiale mediene har tatt og er i ferd med å ta. Det er viktig å ikke henge seg opp i det negative hele veien, selv om avisene bruker dette for å selge. Sosiale medier har brakt med seg mye positivt, og da til og med inn i arbeidslivet. Benytt sosiale medier i dag for et bedre samhold, og dermed økt produktivitet!