Nyheter

De 3 beste startsidene i Norge

Uansett hvilken nettleser vi bruker, det være seg Explorer, Safari, Chrome, Firefox, Opera eller andre, så kommer vi til en startside. Ofte er dette en startside som er satt opp av leverandøren av nettleseren. Det finnes derimot en hendig mulighet for å endre startsiden, noe mange av oss velger å gjøre. Mange endrer startsiden til en side de besøker ofte, men de aller fleste velger en designert startside.

Det vil si, denne siden er ene og alene designet for å faktisk være en startside. Selv om du kanskje bruker sider som VG og Dagbladet ofte, så fungerer ikke disse veldig godt som startsider. Det er fordi de er begrenset til nyheter, og sjelden hjelper meg med stort sett mer enn det. Her er en startside derimot ganske så annerledes. Denne hjelper deg nemlig ganske så langt på vei med en rekke ting. Det være seg nyheter, vær, søkefunksjoner og andre aspekter som du vil finne her. Startsidene er rett og slett meget kjekke. Men hvor finner du egentlig de beste startsidene i Norge? Det finnes mange der ute, men det er spesielt 3 startsider som vi nordmenn har sverget til i årrekker, og det med god grunn.

 

MSN.no

MSN er først i rekken og uten tvil blant de mest praktiske startsidene der ute. Denne siden er laget av Microsoft og stammer fra den gamle chattetjenesten MSN. I dag fungerer siden som en av verdens mest populære startsider. Det er i stor grad fordi den er integrert med både Outlook, Hotmail og Skype, noen av verdens mest populære tjenester. I tillegg har populariteten til Microsoft Office sine nettløsninger, med både Word, PowerPoint og Excel tilgjengelig på nett blitt meget populært. Startsiden gir deg alt dette i et stilren oppsett. På toppen får du en nyttig søkebar som tar deg til den nettadressen du er ute etter.

Om du bare er ute etter nyheter, så kommer de aller viktigste nyhetene opp i forskjellige ruter. Er du derimot interessert i spesifikke nyheter, slik som for eksempel sport, så kan du velge denne kategorien. Du kan også her gå direkte til dine sosiale medier, Facebook og Twitter, kun ved å klikke deres ikoner. MSN gjør rett og slett en strålende jobb med å bringe alle disse forskjellige faktorene sammen. For deg som bruker nettet mye og mange av Microsoft sine applikasjoner, så vil dette absolutt være et meget godt alternativ til en startside.

 

StartsidenDin.no

ABC Startsiden, ofte kalt bare ABC, er blant de eldste startsidene i Norge. Over årene har de opparbeidet seg et meget godt rykte. Denne startsiden har flere tusen besøkende hver eneste dag. Det handler om deres store utvalg. Som alle andre har de selvfølgelig tilbud av nyheter i diverse sjangre, været og ikke minst søkebar. Det er derimot her likhetene svinner hen. ABC er en startside som gir litt mer enn det du forventer rett og slett. Dette vises for eksempel i deres forbrukertjenester. Her får du råd til reise og hotell, matoppskrifter, shopping, økonomi og en rekke andre faktorer. Du vil finne relevante sider og artikler som veileder deg innenfor disse emnene.

På denne måten kan du lykkes innenfor disse områdene. ABC har også en utrolig nyttig blokk som lar deg klikke deg direkte inn på sosiale medier, mailkontoer, kart og andre kontoer du ofte besøker. Det med en enkelt oversiktlig blokk som har alle linkene du trenger. Det er et mye bedre alternativ enn å søke etter hver enkelt. På et vanlig besøk går du dessuten til alle disse sidene. Hvorfor ikke bare la ABC ta seg av det harde arbeidet, så tar du deg heller bare av klikkinga?

 

SOL.no

SOL blir ofte kalt Norges beste startside. Dette er i aller størst grad grunnet deres moderne og flotte design. De er også desidert best på nyheter, og her bringes de mest interessante sakene fra diverse medier inn slik at du får med deg det nyttigeste. SOL sin side er som alle de andre nevnt her kategorisert. Det er kjekt med tanke på hva slags nyheter du er ute etter når du besøker startsiden. Her er alle små funksjoner du neppe bruker strippet ut av veien, slik at du bare får akkurat det du trenger ved en startside. Det bør også nevnes at SOL har sin egen mobilapp. Dette er en ufattelig kjekk app da den leverer deg de siste nyhetene og artige funksjoner rett inn på mobilen. Det kan ofte være vanskelig å finne nyhetssider som er helt optimaliserte for mobiler.

Spesielt på mobilen blir det også et slit når du skal lete etter nyheter fra forskjellige hold. Hvorfor ikke bare samle alle de viktigste nyhetene i en app slik SOL gjør? Dette er en startside for fremtiden, og med sitt simple design, så er denne perfekt for de som hater alt av unødvendige funksjoner.

 

Finn din startside

Dersom du ikke er fornøyd med din nåværende startside, eller ennå ikke har valgt en, så er nyhetene gode for deg. Det finnes mange flotte startsider der ute som bare venter på at du skal prøve dem ut. Det riktige valget for deg handler mest av alt om hva det er du leter etter i en startside. Er du en hyppig bruker av Microsoft sine tjenester, så kan det fort lønne seg å bruke MSN sin tjeneste. På den andre siden, dersom du ikke er det og heller lete etter integrasjon for generelle applikasjoner som sosiale medier, nyheter, reisesider, økonomi med nettbank, osv. så kan ABC Startsiden fort være ditt riktige valg. Sist men ikke minst må vi ikke glemme SOL, den fremoverlente startsiden som også nå kommer i form av en mobilapp.

Denne er perfekt for deg som ønsker den nedstrippede versjonen av en startside, og kanskje aller helst bare vil ha nyhetene samlet på et sted. Uansett behov finnes det noe der ute for deg, og kanskje andre alternativer enn de ovennevnte faller i smak for deg også. Uansett er disse 3 blant de desidert beste, og det er liten tvil om at du bør prøve disse!