Nyheter

Kan YouTube være din fremtidige inntektskilde?

I moderne tider er sosiale medier blitt til en stor greie. Det har faktisk blitt så stort at man nå har muligheten til å tjene penger på det. En av de beste måtene å tjene penger på sosiale medier er ved bruk av YouTube. YouTube ble laget slik at folk kunne dele videoer av absolutt hva de ville, så hvor bra hadde det ikke vært å tjene penger på dette?

Det er en haug med kategorier av videoer for folk som tjener penger på YouTube, enten det er trening og helse, videospill, eller bare vlogging. Vlogging er når man lager videoer om hverdagen sin, så dette blir akkurat som en blogg, bare i video format. Det som er kriteriet for å tjene penger på YouTube, uansett måte, er at man må ha folk som ser på videoene man lager og følger brukeren.

Slik tjener YouTubere sine penger
Lurer du på hvordan du kan tjene penger på YouTube? En av måtene er ved hjelp av reklamer. Dette kan være reklamer før videoen spilles, noe som kommer i to varianter. En hvor man er nødt til å se hele reklamen, eller en hvor man kan hoppe forbi etter fem sekunder. En annen form for reklame vil også være å ha en liten reklamesnutt på toppen av skjermen når man ser selve videoen. For å kunne bruke denne tjenesten trenger man over 10000 subskribere, så det vil si at ikke alle kan gjøre dette, men at man er nødt å bygge opp en god følger base.

En annen måte man kan tjene penger på YouTube er ved å få firmaer til å sponse videoene man lager. Dette vil også være basert hvor mange subskribere man har, så det er alltid viktig å lage interessante videoer for å få folk til å følge det du holder på med. Grunnen til at firmaer faktisk er villige til å sponse videoer er fordi det gir dem en mulighet til å bli sett av at marked som de kanskje ikke hadde nådd uten disse avtalene. Jo flere subskribere man har, jo flere folk kan man nå når man snakker om et produkt, men man har også muligheten til å ta seg bedre betalt.

En tredje måte man kan tjene penger på YouTube, er som en slags markedsførings plattform for seg selv eller det produktet man selger. Har man startet et eget firma, kan YouTube være løsningen for å drive trafikk fra en plattform til en annen. Man kan bruke produktet man lager eller tjenesten man gir i videoene man legger ut for å markedsføre firmaet. Er det et firma man eier selv, blir jo dette en gratis reklame, samtidig som man kan tjene penger ved å selge produktet eller tjenesten.

Mulighetene er mange!

Det er mange muligheter for å tjene penger på YouTube, men de har en ting til felles. Det er nemlig at dem krever at folk ser på videoene som blir laget og at man har nok av folk man kan nå. Jo flere visninger og subskribere, jo mer penger kan man tjene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *