Tips

De beste studieteknikkene fra toppstudenter

Studier kan være tøffe, selv på videregående nivå. Mange studenter melder om karakterpress, og vanskeligheter med å få de karakterene de ønsker seg. Tøffe timeplaner, søvnproblemer, lav energi, tykke tekstbøker, og mange flere faktorer kan nevnes. Det å få gode karakterer i dagens skolesystem er rett og slett beintøft, og på universitetet blir det ikke noe enklere. Vi vet derimot av erfaring at om vi skal nå toppen, så trenger vi å studere oss dit i mange tilfeller.

Det er derfor viktig å ha gode rutiner for hvordan vi skal studere. Mange vil klage på at det er intelligens og hukommelse alene som resulterer i gode karakterer. Allikevel er dette langt i fra sannheten, da gode karakterer generelt kommer fra hardt arbeid. Her er det gode studieteknikker som ligger bak. Selv om intelligens utvilsomt fører til en enklere vei til toppen, så er det studentene som er mest disiplinerte som rapporterer om de beste resultatene. Så hvilke studieteknikker er det egentlig snakk om som leverer A etter A?

 

Les høyt og skriv så mye du kan

Studieteknikker kan komme i mange former og fasonger, men enkelte fungerer rett og slett bare bedre enn andre. De som fungerer aller best er de som er bevist best av vitenskapen selv. Både det å lese høyt for seg selv, så vel som å skrive ned tingene du forsøker å memorisere, har vist seg å fungere meget godt for en rekke studenter. Enten du pugger til teoriprøve for billappen, eller siste eksamen på Master, så er disse to studieteknikkene gull verdt for å huske på all den informasjonen du står ovenfor.

Grunnen til at nettopp det å lese høyt er bra, er fordi emnet her klistrer seg mer til hjernen. Ved kun å lese med øynene, og ikke vokalt, så registrer ikke hjernen teksten på samme måte. Det samme kan på mange måter sies om å skrive ned fakta om emnet. Når vi simpelthen leser går stoffet rett inn i hjernebarken. Mens vi skriver derimot, så får vi informasjonen ut igjen, før den kommer inn igjen når vi leser over – med andre ord går informasjonen frem og tilbake kontinuerlig!

 

Studer for å oppnå de resultatene du ønsker

Den aller beste studieteknikken, og naturligvis den aller mest åpenbare, er simpelthen å studere nok til at emnet sitter. En kan finne hundrevis av forskjellige teknikker, men dersom en ikke legger ned det arbeidet som kreves, så oppnår en rett og slett ikke de resultatene en ønsker seg. Derfor er hardt arbeid simpelthen en helt uslåelig teknikk når du skal til å studere.

Når du setter i gang med det neste emnet du skal studere, enten det er eksamen, teoriprøve, eller simpelthen bare en hobby, så husk på at resultatene er avhengige av din innsats først og fremst. Det hjelper å optimalisere studiene med gode teknikker, men til slutt er det hvor mye du har lagt inn av arbeid som teller. Ta de ovennevnte studieteknikkene til deg, og gå ut og få de resultatene du er ute etter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *