Tips

Cyberangrep er tilbake – slik beskytter du deg

Internettet har utvilsomt brakt med seg mange goder. Flere og flere prosesser fra vår hverdag har blitt overført hit, og i dag benytter vi teknologien bak internett til mange forskjellige ting. Vi sjekker sosiale medier, ser på underholdende videoer, leser til eksamen, og mange andre ting utføres nettopp her. Selv om internettet i utgangspunktet kan virke som en dans på roser, så gjør løsninger slik som for eksempel betalingsløsninger at nettet er en grobunn for kriminalitet.

Denne kriminaliteten kommer i form av det vi kaller cyberangrep. Ofte blir personene bak bare omtalt som hackere. Disse kommer seg inn på våre datamaskiner eller systemer, og de stjeler som oftest sensitiv informasjon. Dette kan være av finansielle årsaker, men også i enkelte tilfeller er politikk som er årsaken bak. Uansett, så rammer dette både privatpersoner og bedrifter i det stadige. Vi hører ofte om cyberangrep mot bedriftene, men hvordan skal vi stå klare til å beskytte oss mot disse angrepet på et personlig nivå?

 

Aldri anse deg selv som for sikker

Den største feilen en gjør er å anta at en er sikker. De fleste gjør dette enten fordi de aldri har blitt utsatt for angrep tidligere, eller fordi de mener at deres eiendeler simpelthen ikke er verdt det. Det er en ignorant tankegang, for om du er enkel nok å hacke, så kan det bare ta få sekunder å motta all din informasjon. Heldigvis finnes det derimot gode innovasjoner innenfor teknologi som jobber for å bekjempe disse angrepene.

Hos Teknodag.com kan du lese om ny teknologi, og dette inkluderer hvordan bedrifter jobber på spreng for å utvikle løsninger som kan redusere og forhåpentligvis eliminere cyberangrep. Sistnevnte er dog bare et håp for øyeblikket, med tanke på at mens teknologien utvikler seg i et slikt lynraskt tempo, så vil hackere kunne finne sikkerhetshull innimellom. Disse sikkerhetshullene kan være vanskelig å dekke umiddelbart, men det finnes mange innovasjoner der ute som i hvert fall kan gjøre jobben noe vanskeligere for hackerne.

 

Benytt verktøy som fungerer

Det kanskje enkleste verktøyet, men ett som mange ignorerer, er et antivirusprogram. Det er tross alt ikke bare sånn at en hacker kan komme seg på din PC helt uten videre. Som oftest er det gjennom virus, slik som malware og phishing, at hackerne kommer seg inn. Store mengder av dette kunne derimot vært avverget dersom folk faktisk hadde lastet ned passende antivirusprogrammer. Realiteten er i stedet at en tror at en er sikker helt til angrepet finner sted.

Andre verktøy slik som VPN kan også gjøre susen. Uansett om du har VPN eller ikke, så kan det være en god ide å unngå å laste seg opp på offentlige nettverk som ikke er sikret. Her kan nemlig diverse andre brukere fare, og før du vet ordet av det, så er du blitt utsatt for et kjedelig angrep. Benytt de verktøyene som skal til for å unngå dette. Ikke la cyberangrepene ta deg så enkelt, for det finnes tross alt gode forsvarsmekanismer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *