Tips

Benytt norsk monopol på .no domener

Norge er et unikt land på mange måter, og da er det kanskje våre lover og regler som er spesielt unike. Utenlands blir vi ofte beskyldt for å være kommunister, og selv om dette riktignok ikke er sant ideologisk, så er det enkelte aspekter ved vårt styresett som til tider viker fra den sosialismen vi så ofte tilegner oss selv. Enkelte prosesser i vårt land er nemlig noe merkelige. Et godt eksempel på dette vil nok være hvordan vi behandler .no domener, der kun nordmenn får lov til å registrere disse. Dette er derimot noe du med businessteft kan dra nytte av.

Det finnes nemlig en rekke utenlandske bedrifter, og da kanskje helst fra Sverige og Danmark, som ønsker å entre det norske markedet. Dette er derimot nesten ikke mulig uten at de har et .no domene. Derfor blir mange noe tilbaketrukne. Løsningen kommer i at man lar webutvikler stå som eier av domenet, eller at en kanskje til og med starter en egen norsk bedrift. Førstnevnte er dog mye mer populært enn sistnevnte, da det er rimeligere. Allikevel gir det den norske parten meget gode vilkår for forhandling, og det er her du som nordmann virkelig kan bygge deg opp litt makt i markedet.

Stå som eier, utvikle nettsider, eller tilby linker

Det er mange muligheter du kan benytte deg av for å tjene penger på domener her i Norge. Du kan naturligvis ta den enkleste veien og simpelthen bare stå som eier for en utenlandsk bedrift. Da er alt du gjør å ha navnet ditt på et norsk papir, som i grunn du ikke eier. Skal du tjene litt mer, så kan det være lurt å tilby dine tjenester for å utvikle bedriftens nettsider mens du allerede er i gang. Da eier du i offentlighetens øyne domenet mens du også utvikler siden. I praksis er det dog bedriften fra utlandet som selvfølgelig eier domenet.

Et siste alternativ er å tilby linker. Dette er kanskje den smarteste måten å utnytte monopolet på norske domener på, da utenlandske bedrifter ikke har en sjans til å konkurrere med deg på dette punktet. Om du kjøper en hel del domener og skaper blogger ut av disse, så kan du nemlig by på verdifulle linker. Kanskje kan en utenlandsk bedrift få tak i et domene eller to som hjemmesider, men de kan neppe registrere et titalls blogger på en rimelig måte. Produserer du godt innhold, for deretter å tilby linker i dette innholdet, så har du en inntektskilde som potensielt kan gi deg flere tusenlapper i måneden.

Hva venter du på?

Det finnes mange ting du kan tjene penger på der ute på nettet, men det kanskje aller enkleste er simpelthen å tjene penger basert på det faktum at man er en nordmann. Det er dette punktet monopolet på domener spiller på, og om du er smart med dine strategier, så kan du rett og slett håve inn penger på det å bare være norsk statsborger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *